Jabłko liofilizowane

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,00 zł 15.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: formelo
Kod produktu: 53D1-918CA_20200416145634

Opis

 

jabłko

Opis

 

Jabłko  liofilizowane 

Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Jabłko liofilizowane to doskonała przekąska, na dodatek niezwykle zdrowe.  Jabłka dodają energii, wspomagają trawienie oraz mogą polepszyć ogólne samopoczucie.

Co to jest liofilizacja?

 

▼ Wartości odżywcze

  • Energia: 300 kcal
  • Tłuszcze: 4,6 g
  • Tłuszcze nasycone: 0.1 g
  • Węglowodany: 36 g
  • Cukry: 29 g
  • Białko: 8.1 g
  • Sól: 0,02 g

▼ Skład

Jabłko polskie  liofilizowane.

Jakie zalety ma żywność liofilizowana?

  • Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne. Początkowo sięgało po nią jedynie wojsko amerykańskie podczas II wojny światowej (później żywnością liofilizowaną zainteresowało się NASA).
  • Dziś osoby zawodowo zajmujące się sportem oraz podróżnicy chętnie korzystają z gotowych, liofilizowanych posiłków, bo są zdrowe i jednocześnie szybkie w przygotowaniu.
  • Opakowania są lekkie, łatwo je przewieźć. Wystarczy uzupełnić zawartość wodą i mamy gotowe danie. Obecnie takie produkty są łatwiej dostępne dla każdego. Czasem warto wypróbować je jako zdrową, wartościową pod względem odżywczym, alternatywę dla zup w proszku.
  • Dzięki liofilizacji składniki zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze, a ich waga znacznie maleje. Jeśli właściwie przechowujemy taki produkt, to ma również długi okres przydatności do spożycia.
  • W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak.
  • Odparowana woda to, zależnie od produktu, nawet 95-98% masy produktu. Tak lekkie opakowania łatwo się przewozi i magazynuje. Ze względu na małą (około 2%) zawartość wody produkty liofilizowane są dość stabilne mikrobiologicznie. Ważne jednak, by były przechowywane z dala od wilgoci.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl